DEEL 1 DE BESLISSING IS GENOMEN

De beslissing is genomen. Je wilt een huis gaan kopen. Sommigen kopen voor het eerst een huis, anderen hebben dit al vaker gedaan. Toch verbaas ik me iedere keer hoe mensen een huis kopen. 8 van de 10 kopers kijken rond in een huis zonder op een aantal belangrijke zaken te letten. De tips en wetenswaardigheden in dit boek geven je een handvat en een stappenplan waardoor je op een succesvolle manier een woning kunt aankopen.

1. Wensen en eisen
Allereerst is het belangrijk om duidelijk en helder te krijgen naar welke huis je op zoek bent en wat voor eisen je stelt aan een nieuwe woning. Veel mensen denken dit te weten, maar uit de praktijk blijkt dat de werkelijke woonwensen soms anders zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Er zijn diverse redenen aan te geven waardoor wensen niet overeenkomen met de werkelijkheid:

– De wensen corresponderen niet met het budget voor de aankoop van een woning
– Tijdens bezichtigingen wordt duidelijker waar de werkelijke prioriteiten liggen.

Een klant gaf ooit aan een huis met 4 slaapkamers te willen met luxe keuken, badkamer met bad en een ruime tuin in de stad, terwijl zijn budget €175.000,00 bedroeg. Je begrijpt dat het dan heel lastig wordt om een huis te vinden dat dan aan je woonwensen voldoet. Het is dus belangrijk realistisch te zijn over je woonwensen.

Om je te helpen bij het formuleren van je wensen en eisen, kun je gebruik maken van de checklist “Wensen en eisen”. Deze is te vinden achterin dit boek.

Wilt u de inhoudsopgave lezen, ga naar inhoudsopgave.